ekobud logo
e-mail ikona

biuro@ekobud.net.pl

godziny otwarcia ikona

Pn - Pt 7:00 - 15:00

menu ikona

Projekty

Miejski Kompleks Sportowy w Sochaczewie

Obiekt, który znajduje się przy ul. Warszawskiej 80 jest siedzibą klubu Orkan Sochaczew. W ramach inwestycji zostanie wybudowany stadion, zadaszone trybuny, zespół administracyjno-szatniowy, w skład którego wchodzi budynek główny i budynek tenisowy, boisko do rugby, boisko treningowe, drogi, parkingi, ogrodzenia, zjazd, kasy oraz korty tenisowe. Inwestycja będzie wykonywana etapami.

W pierwszym etapie powstanie w pełni zadaszona trybuna mieszcząca 864 widzów. W dalszych etapach przeprowadzony zostanie gruntowny remont płyty boiska, budowa bieżni lekkoatletycznej, a w kolejnych latach remont boisk treningowych, nowe korty, renowacja głównego budynku klubu i zaplecza sanitarnego.

Dostęp do boiska głównego zapewniony będzie poprzez przebudowywany zjazd z ul. Warszawskiej oraz drogę dojazdową doprowadzona do bramy wjazdowej. Wokół boiska o nawierzchni naturalnej zlokalizowana została bieżnia o nawierzchni poliuretanowej. Odprowadzenie wód opadowych z bieżni i boisk odbywać się będzie poprzez system drenażu i odwodnienie liniowe do zbiorników retencyjnych zlokalizowanych w północnej części działki. Oświetlenie boiska zapewnią projektowane maszty.

W projekcie przewidziano zespół 4 kortów tenisowych o nawierzchni z mączki ceglanej (w tym jeden ze ścianką treningową) wraz z nawodnieniem, oświetleniem, ogrodzeniem oraz drenażem odprowadzającym wody deszczowe do zbiorników retencyjnych.

Kompleks w Sochaczewie zyska rownież całkiem nowy zespół administracyjno-szatniowy składające się z budynku głównego oraz tenisowego.

Wejście do budynku głównego zaprojektowano od strony wschodniej przy drodze dojazdowej z ulicy Warszawskiej. Na parterze zlokalizowano hol wejściowy, pom. dozoru, szatnie z szafkami indywidualnymi oraz natryskownie dla sportowców, kotłownię, WC dla niepełnosprawnych oraz WC dla ogólnodostępne dla kibiców.  Na piętrze znajdują się 3 pomieszczenia biurowe, pomieszczenie masażu, szatnie sędziowskie, WC oraz świetlica przeznaczona dla 50 osób z aneksem kuchennym z bezpośrednim wyjściem na taras.

Wejście do budynku tenisowego zaprojektowano od strony południowej w przejściu do kortów tenisowych, przy drodze dojazdowej z ulicy Warszawskiej. Na parterze zlokalizowano hol wejściowy, szatnie z szafkami indywidualnymi oraz natryskownie dla sportowców, WC dla niepełnosprawnych WC męskie, pom. biurowe, pom. magazynowe oraz pomieszczenie na odpadki.